Boffin 300 - elektronická stavebnice
Rošířená stavebnice Boffin Vás uvede do světa tranzistorů, diod a oscilátorů. Ovládání obvodů se stává díky polovodičům propracované. Samozřejmě je možné vyzkošet i všechny... více »
od 449 Kč
- Pozitivní (22) |
- Kritické (0) |
- Odborné (0) |
- Video (0)
- Stavebnice je přehledná, pěkný design, naučná hra, zábavnou formou
- Zatím nevím, máme stavebnici týden,snad součástky hodně vydrží a budou se dát dokoupit.
Stavebnice je přehledná, dobře podle toho sestavuje můj 6-ti letý syn sám, manžel si také vyhraje.
- Velké množství variací sestavení různých projektů. Díly jsou očíslované, takže i pro děti je snadné si svůj projekt sestavit.
- Asi nic, nic mě nenapadá.
Dost dobrý dárek pro malé kutily, kteří pořád něco sestavují a experimentují, vše doloženo českým návodem.
J. Bernášek
Přidáno: 3. ledna 2011
- robustní provedení
- efektní vybavení (reproduktor, motorek, žárovky, LED)
- snadné spojování
- didaktické zpracování příručky
- pružnost propojování
Ve srovnání s u nás dostupným Voltíkem II je Boffin 300 mnohem robustnější, zapojování obvodů velkými patentkami nevyžaduje tolik šikovnosti jako gumové zátky Voltíka, na druhé straně je třeba pečlivě plánovat rozložení obvodu ve stylu Lega, nedají se jen rychle natahat dráty libovolnými směry, a tedy to trochu odradí od vlastního experimentování (což může být jak na škodu vzdělávací funkce, tak ve prospěch zachování nepoškozeného stavu součástek). V příručce mi poněkud chybí klasicky kreslená schémata a vysvětlení funkce obvodů (případně i informace, co vlastně obsahují specializované moduly), takže na jedné straně snadno sestavíme funkční obvod podle instruktivních barevných obrázků, na druhé straně pokročilejší uživatel nemá moc podklady pro jeho hlubší pochopení či modifikace. Jistě, ne každý tak daleko dospěje, ale prostor pro růst by měl být co největší. Příručka bohužel není stoprocentní jazykově (zřejmě překlad bez korektury), a obsahuje i drobné chyby - jeden z obvodů pro otestování funkčnosti tranzistorů dokonce vůbec nemůže fungovat (i když to je jen okrajová věc). Efektních prvků má Boffin 300 oproti Voltíkovi II podstatně více (motorek, reproduktor, žárovky, LED, hotové obvodové moduly), základních prvků pro elektronické obvody (odpory, kondenzátory, tranzistory) však spíše méně - tedy zábavnější na efekt, ale méně flexibilní z hlediska tvorby "opravdových" obvodů (pro pokročilé). Doporučil bych tedy spíše jako robustní a efektní hračku pro mladší a začínající zájemce, zatímco k opravdovému růstu i pokročilého uživatele, dostatečně již manuálně šikovného, u mne vítězí spíše tuzemský Voltík. (Tento názor jsem si udělal na základě několikahodinové spolupráce s relativně pokročilejším 11-tiletým uživatelem nad každou ze zmíněných stavebnic; sám se zabývám elektronikou profesionálně již 16 let.)
- Výborné, dala jsem manželovi ;) s tím, že časem půjčí dětem :) I pro něj coby dospělého hravého chlapa je přínosem, stavebnice je velmi didaktická a vede k pochopení el. obvodů od jednoduchých po složité. Jako stavebnice super promakaná :)
- Cena.
Výborná stavebnice, rádi bychom si dopřáli i vyšší verze :)
Zobrazuji 1 - 22 ze 22 recenzí